8 Beneficii Extraordinare Pentru Care Tratamentul Cu Ozon Iti Va Schimba Viata

În 1840, chimistul german Christian Friedrich Schönbein a anunțat descoperirea oxigenului viu sau denimirea mai cunoscuta ozon, în raportul său către academia de științe din München. El a comparat mirosul produs de experimentul bazat pe electroliză și descărcare prin scânteie, cu cel care apare în vecinătatea furtunilor cu fulgere ajungand la concluzia ca a descoperit o substanta noua si a numit-o ,, Ozon ,, Oxigen Viu (O3).
Proprietățile Ozonului
Ozon din aer este de 0,01-0,04 PPM, datorită oxidării puternice a ozonului, are efectul de dezinfectare și sterilizare. Bacteriile și mucegaiul nu pot menține o stare echilibrată și nu se pot reproduce. Este de 600 de ori mai activ decât clorul, putând atinge astfel capacitatea de antiseptic. Rata de descompunere a ozonului variază în funcție de temperatură, umiditate și valoarea PH, precum și de metale, oxizi metalici, precum și cu alți catalizatori. Atunci când ozonul se descompune , acesta este redus imediat in oxigen.
1. Purificarea și sterilizarea apei potabile (producerea apei pure de băut).
Prin ozonizarea apei (1 minut / litru ), aceasta va deveni pură, fiind distruse bacteriile, virușii, eliminate clorurile și metalele grele. Cantitatea de oxigen din apă crește de 13 ori față de cea inițială, PH-ul ei va deveni slab bazic, ajungând până la 7,5 – 8, iar grupul de molecule se va transforma în grup mic, raza scazând de la 120 de hertzi la 53 de hertzi, fiind apropiată de apa celulelor din corpul nostru.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/apa-sterilizata-cu-ozon-la-robinet-708773
https://www.antena3.ro/coronavirus/dezinfectare-suprafete-covid-19-ozon-593872.html
Avantajele consumului apei îmbogățită cu Ozon
– refacerea florei intestinale;
– eliminarea toxinelor;
– prevenirea anumitor forme de intoxicare cauzate de tratamente;
– îmbunătăţirea funcţiilor metabolice;
– vitalitate;
– disbioza intestinală;
– refacerea proceselor inflamatorii ale mucoasei gastro-intestinale;
– gastrite, ulcere gastro-intestinale;
– colite ulceroase;
– boala Crohn;
– diverticuloze;
– filococi streptococi;
– răni dupa extracţii;
– afte, paradontoză;
– imunostimulant.
Apa ozonizată reuşeşte să distrugă germenii patogeni virali şi bacterieni la nivelul căilor respiratorii superioare (gât, faringe, sinusuri nazale), astfel putând preveni eficient evoluția infecțiilor virale sezoniere printr-o simplă clătire a gurii, gâtului și cavităţilor nazale. La nivelul cavităţii orale, apa ozonizată combate simplu și eficient problemele inflamatorii ale gingiilor.
2. Purificarea aerului
Ozonul (O3) este cel mai puternic oxidant și dezinfectant, de 600 de ori mai puternic decat clorul. Ozonul în forma concentrată poate provoca iritații, de aceea, în timpul tratării cu ozon oamenii și animalele trebuiesc îndepărtate din încăpere. Molecula a treia de oxigen este instabilă și găsește moleculele de mucegai, bacterii și alte patogene de miros și le elimină fizic, iar după procesul de oxidare ozonul se transformă înapoi în oxigen.
Ozonul este 100% ecologic.
3. Curățarea Legumelor și Fructelor
Curățarea legumelor și fructelor în apă brută nu este suficientă. Deoarece, legumele și fructele pe care le consumăm în viața noastră de zi cu zi posedă o cantitate inacceptabilă de pesticide și substanțe chimice care pot cauza pericole pentru sănătatea umană. Prin urmare, creșterea atenției a fost concentrată pe siguranța consumului fructelor și legumelor, ceea ce face din generatorul de ozon o necesitate pentru acasă și chiar la birou.
Ozonul întârzie maturizarea fructelor și legumelor prin distrugerea gazelor de etilenă și a mirosurilor rele, care sunt produse prin îmbătrânire și degradare.
Tehnologia de dezinfectare a ozonului produce gaz de ozon puternic reactiv care oxidează cu succes urme de pesticide, insecticide și alte substanțe chimice dăunătoare.
Ozonul este complet sigur pentru uz casnic iar atunci când ozonul intră în contact cu fructele sau legumele, ucide instantaneu ciupercile, mucegaiul, bacteriile și alți contaminanți de pe suprafața sa și menține fructele sau legumele proaspete să trăiască mai mult timp.
4. Purificarea cărnii și a peștelui cu ozon
Purificarea moleculară elimină în totalitate din carnea roșie și albă toxinele, hormonii de creștere, antibioticele, metalele grele și alte chimicale care pun în pericol sănătatea corpului nostru.
Ozonul suprimă mirosul caracteristic al peștelui sau al fructelor de mare care uneori poate fi dezagreabil, oferind un miros și aspect sănătos acestor produse.
Ozonul este un oxidant puternic, din momentul în care este introdus în apă provoacă o reacție numită explozie oxidativă care perforează peretele celular al bacteriilor provocându-le moartea. Apa ozonizată este, prin urmare, un mijloc extrem de eficient de reducere și eliminare a agenților patogeni. Atunci cand ați cumpărat carnea, recomandăm ca înainte să o puneți în frigider sau congelator să îi aplicați un tratament cu ozon pentru timp de 5-10 minute pentru înlăturarea bacteriilor. După această etapă prospețimea ei se va menține pe o perioadă mai lungă de timp.
5. Prezența ozonului reduce semnificativ apariția mucegaiului
Ozonul este de asemenea biocid, ceea ce înseamnă că ucide contaminanți biologici și bacterieni dăunători. Această acțiune biocidă rezultă din reacția sa cu dublele legături ale acizilor grași din pereții celulelor bacteriene, membranele și capida proteică a virusurilor. În bacterii, oxidarea are ca rezultat o schimbare a permeabilității celulare și scurgerea conținutului celulelor în soluție. Ozonul atacă acești pereți celulari, descompunând membranele și componentele ultrastructurale ale organismului.
În termeni mai simpli, electronii instabili ai ozonului scapă prin membrane. Acest lucru se produce prin lisarea celulară sau ruperea peretelui celular al virusurilor, bacteriilor, drojdiei și celulelor anormale ale țesuturilor, distrugându-le prin inactivarea enzimelor microorganismului.
Este un germicid atât de puternic încât doar câteva micrograme pe litru sunt necesare pentru a demonstra acțiunea germicidă. Factori precum umiditatea, temperatura, pH-ul, nivelurile concentrației de ozon, tipul de organism și timpul, determină rata de ucidere a agenților patogeni. Acțiunea gazului de ozon în apă este instantanee. După oxidare, ozonul revine la forma sa originală de oxigen, fără a lăsa niciun produs secundar sau reziduuri toxice.
Ozonul oxidează compuși organici naturali precum acizii acetic și oxalic, precum și substanțe sintetice precum compuși nitro- și cloro-benzici, detergenți, erbicide și pesticide compozite.
6. Ozonul este mai rentabil decât filtrele de etilenă.
Spre deosebire de ozon, filtrele, ionizatoarele și spray-urile nu elimină cauza mirosurilor. Odată ce cauza a fost eliminată, mirosul nu se mai întoarce decât dacă reintroduceți sursa care a provocat mirosul.
7. Apa cu Ozon vă poate curăța cu adevărat rufele
Folosind apă ozonată, este menită să elimine nevoia de a folosi apă caldă și detergent, ceea ce vă economisește bani și este excelent pentru sănătatea dvs. și pentru mediu.
Apa cu ozon este apa care a trecut printr-un proces care îi conferă o concentrație mare de ozon. L-am putea numi, de asemenea, apă ozonizată, din moment ce apa obișnuită a trecut prin acest proces de ozonizare.
Hotelurile și spitalele îl folosesc în procesul de spălare. Ozonul este cunoscut pentru uciderea agenților patogeni. Apa cu ozon poate curăța cu adevărat rufele.
8. Curăță eficient pielea
Apa cu ozon este un demachiant delicat, dar eficient pentru piele, și este utilă mai ales în tratarea acneei, a punctelor negre și a coșurilor. Terapia cu ozon redă frumusețea persoanelor ce suferă de acnee, dermatite alergice, cicatrici, ulcer varicos, diabetic și psoriazis. Iar în cazul pielii deshidratate sau a ridurilor, ozonoterapia ajută la refacerea straturilor pielii, redând vitalitate și strălucire.
Folosiți apă cu ozon timp de 15 minute pentru a vă spăla mâinile si picioarele, poate prevenii mancarimile pielii ,infectii fungice si purifica pielea.
Spalarea pe dinți timp de 5 minute cu apă cu ozon de dimineața și seara previne ulcerul oral
Comenteaza si tu
Nota: HTML is not translated!