Ulei esențial de Bergamotă 10 ml

Ulei esențial de Bergamotă 10 ml

20,00 Lei
Producător:
Cod produs: MAYAM-BERG
Stoc În stoc

Cumpără acest produs în câteva secunde

Completează formularul cu telefonul şi emailul şi un reprezentant EZEN te va contacta imediat pentru a confirma comanda.

Ulei esențial de Bergamotă 

Pe lângă parfumul său deosebit de apreciat ce emană prospețime, uleiul de bergamotă are proprietăți benefice și în aplicațiile cosmetice, fiind tonic și purifiant. Este lipsit de molecule fotosensibilizante, astfel, se poate include fără riscuri în preparatele cosmetice, în special în cele destinate tenului mixt/gras.


Proprietăți

Purifiant și antifungic

Ușor astringent, tonic

Revigorant

Parfumant de excepție

Optimizant și pozitivant


Descriere

Bergamota este un fruct din categoria citricelor, foarte amar și prin urmare nu se consumă, care se cultivă pentru producerea esenței extrase din coajă. Uleiul esențial de bergamotă este folosit pe scară largă în parfumerie, este potrivit atât pentru parfumurile feminine cât și pentru cele bărbătești.Rețeta originală a Apei de Colonie conține ulei de bergamotă.

Uleiul de bergamotă din oferta noastră este lipsită de furanocumarine, în special de bergapten - care sunt molecule fototoxice pentru piele.

Metoda de obținere:

Prin presare la rece din coaja fructului urmată de distilare cu aburi pentru a elimina substanțele fototoxice

Proprietăți organoleptice:

Lichid clar, incolor

Descriere olfactivă:

Proaspăt, fructat, ușor floral și amărui

Ingrediente (INCI):

Citrus bergamia peel oil


Mod de utilizare

Este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie

Inclus în preparate cosmetice în concentrație uzuală de 0,5-2%

Pentru îngrijirea tenului se poate include în: creme, loțiuni și tonere, îndeosebi pentru tenul mixt sau gras

Pentru un miros proaspăt, curat, dar și pentru acțiunea purifiantă în preparatele pentru igienă: cleansere, șampoane, geluri de duș

Ca ingredient în deodorante pentru femei și bărbați deopotrivă

Difuzat în aer pentru parfumare și crearea unei atmosfere de seninătate și echilibru

Diluat într-un ulei vegetal (macadamia, susan) pentru masaj pozitivant, de creștere a încrederii în sine

Alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide, a apelor de toaletă și a sprayurilor de corp


Mod de păstrare:

La loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

Ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare

Detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale

A se evita contactul cu ochii

Contraindicat în trimestrul I de sarcină

A nu se lăsa la îndemâna copiilor

Uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie