Ulei de Lemn de Santal 2 ml

Ulei de Lemn de Santal 2 ml

57,50 Lei
Producător:
Cod produs: MAYAM-SANT-L
Stoc Stoc epuizat

Cumpără acest produs în câteva secunde

Completează formularul cu telefonul şi emailul şi un reprezentant EZEN te va contacta imediat pentru a confirma comanda.

Ulei de Lemn de Santal

O esență prețioasă ce emană un parfum oriental autentic, cu note condimentate și lemnoase, des utilizată în parfumuri. Este folosit în cosmetică și aromaterapie având proprietăți antiseptice, decongestionante și de regenerare cutanată.


Proprietăți

Revitalizant, tonic și regenerator cutanat

Decongestionant limfatic și venos

Favorizează reculegerea și elevația spirituală

Calmant și echilibrant al sistemului nervos

Tonic și afrodisiac, armonizant

Parfumant cu note lemnoase, orientale


Descriere

Extras prin distilare din lemnul arborelui de Santal indian, este un ulei esențial prețios și scump. Există și alte specii de santal în Hawaii sau Australia, dar esența acestora diferă prin compoziție și organoleptic de cel indian.

Uleiul de Santal a fost folosit din timpuri străvechi în ritualuri și ceremonii religioase, apreciat în meditații și pentru favorizarea stării zen. În medicina tradițională a fost utilizat pentru proprietățile sale antiseptice, cicatrizante, sedative și hipotensive.

Este un ulei esențial utilizat în parfumerie în special,dar este valorificat și în cosmetică și aromaterapie.

Metoda de obținere:

Prin distilare cu vapori de apă din părțile lemnoase

Proprietăți organoleptice:

Lichid clar ușor gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă:

Note intens lemnoase, orientale, note fine de ambra și mosc

Ingrediente (INCI):

Santalum album wood oil

Notă: uleiul fiind de doar 2 ml, nivelul produsului va fi sub jumătatea sticluței de 5 ml.


Recomandari, aplicatii:

Ten matur, riduri

Piele afectată de roșeață, inflamații

Varice, tulburări circulatorii

Stări de agitație, nervozitate, anxietate

Astenie sexuală, lipsa libidoului


Proprietățile uleiului de santal

Revitalizant, tonic și regenerator cutanat

Decongestionant limfatic și venos

Favorizează reculegerea și elevația spirituală

Calmant și echilibrant al sistemului nervos

Tonic și afrodisiac, armonizant

Parfumant cu note lemnoase, orientale


Mod de utilizare

Nu se aplică pur pe piele, se folosește ca ingredient în diverse preparate cosmetice, dozaj uzual recomandat 0,1 - 2%

Se poate include în creme, seruri, mixuri uleioase, balsamuri, aftershave

Incorporat într-o bază uleioasă pentru masaj aplicat de-a lungul coloanei vertebrale sau în zona lombară 

Pentru formularea parfumurilor feminine și bărbătești se poate utiliza ca unică esență ori combinat cu alte uleiuri esențiale sau absolute 

Mod de păstrare:

Inchis etanș, la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranță, precauții în utilizare:

Ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare

Detalii despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale

A se evita contactul cu ochii

Contraindicat în trimestrul I de sarcină

A nu se lăsa la îndemâna copiilor

Uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie